Probabil că ați auzit până acum persoane care laudă „casa de cărămidă”, ca fiind o construcție ce se ridică peste nivelul celorlalte tipuri de clădiri. Clișeul casei de cărămidă nu este tocmai nefondat, având în vedere că aceasta are multe avantaje. Totuși, casa de cărămidă nu este indestructibilă şi nici perfectă, deci există şi anumite dezavantaje care trebuie luate în considerare.

Avantaje

Unul din cele mai mari avantaje al unei case de cărămidă este că nu are nevoie de foarte multă întreținere. Pereții de cărămidă nu trebuie neapărat vopsiți, ceea ce înseamnă că nu trebuie să refaceți vopseaua după o anumită perioadă de timp. Eventual, odată la un număr de ani, cărămizile care nu sunt suficient de stabile sau care sunt ușor deteriorate pot fi reparate. Cărămida nu se va descompune şi nu vor exista probleme cu insectele care să deterioreze materialul.

Nu doar că nu are nevoie de foarte multă întreținere, dar cărămida este şi foarte rezistentă. Când vine vorba de vânturi puternice, casele de cărămidă sunt în general stabile. Chiar şi în cazul unui incendiu, cărămida este rezistentă la foc ceea ce înseamnă că focul nu se va extinde. Evident, cărămida nu este indestructibilă, dar aceasta nu va ajuta la intensificarea flăcărilor.

Există şi un anumit nivel de flexibilitate când vine vorba de design-ul cărămizii. Fie că vorbim de aspectul clasic de cărămidă sau de comenzi ușor diferite, proprietarul poate să-şi aleagă dintr-o gamă destul de variată de design-uri. Casele de cărămidă nu trebuie neapărat să aibă un aspect vechi, deoarece cărămida este suficient de flexibilă în categoria aspectului, astfel, casele pot avea un design destul de modern. Totuși, există o anumită limită când vine vorba de design – aici intervenind dezavantajele:

Dezavantaje

Numărul de culori pentru cărămidă este limitat. Acesta nu este un dezavantaj major, însă, pentru persoanele care doresc mai multă diversitate poate să fie deranjant. Există şi posibilitatea vopsirii unei case de cărămidă, dar acest proces este destul de laborios şi va avea nevoie de timp. Pentru persoanele care preferă aspectul clasic al unei case de cărămidă, faptul că design-ul este limitat la culorile roșu, maroniu, şi nuanțe de gri nu reprezintă un dezavantaj.

O altă problemă în ceea ce privește design-ul este redecorarea. Chiar dacă nu alegeți să vopsiți cărămida, sunt șanse ca la un moment dat să fiți nevoit să înlocuiți anumite parți din diverse motive. Înlocuirea înseamnă că aveți nevoie să folosiți același tip de cărămidă pentru a se asorta cu cealaltă culoare – lucru care poate nu este tocmai ușor, mai ales dacă ați ales un stil de cărămidă mai puțin întâlnit.

Dacă pereții sunt izolați, atunci temperatura din interior va fi una prielnică și plăcută. Însă, dacă temperatura din afară este extrem de schimbătoare, pot interveni probleme. Probabil că cel mai mare dezavantaj când vine vorba de cărămidă este prețul. Acesta nu pare foarte mare la prima vedere, dar există alternative mai ieftine pe piața de materiale de construcții. Atunci când există o comandă mare de cărămidă, se va simți faptul că prețul este mai scump. Mai mult, este nevoie de cărămidă de calitate pentru a vă asigura că locuința este rezistentă şi nu va avea nevoie de întreținere constantă. Dacă materialul nu este de calitate, pot exista probleme pe viitor, precum crăpături în urma absorbției de apă la temperaturi scăzute.